MINIPIVOVAR NEMUSÍ BÝT AŽ TAK MALÝ!

Komu se nelení, tomu se zelení. Nám se nelenilo a na zelené louce v Havířově vyrostl náš minipivovar. Proto jsme si také dovolili dát název První havířovský minipivovar. A nelení se nám ani teď, neustále se na sobě snažíme pracovat a posouvat se dál! Kromě něj jsme otevřeli i restauraci, která si zakládá na ryze domácí gastronomii. Výborné pivo a výtečné jídlo je nejen naší filosofií, ale i dennodenní realitou.

Dnes už náš minipivovar není za saž tak mini, jelikož jeho roční produkce má kapacitu až 2000hl. Podařilo se nám navázat spolupráci se zkušenými a vynikajícími sládky, kteří již získali ve svém oboru mnohá ocenění, takže věříme, že vám bude naše pivo chutnat.

Více zde: www.prvnihavirovskyminipivovar.cz

Odkud pochází?

Havířov je jasná volba.

Jaká piva můžete ochutnat?

  • SVĚTLÝ LEŽÁK 11° MAGDON
    Pivo Magdon je klasický spodně kvašený světlý ležák, který spadá do populární kategorie jedenácti-stupňovitých piv. Světlý ležák je vařen z ječmenného sladu, který je sklízen a zpracováván na Hané a našemu pivu propůjčuje příjemnou a vyváženou hořkost nejlepší český chmel z Žatce. Nefiltrovaný, nepasterizovaný a zachovává si tak nezaměnitelnou chuť skutečně poctivého zlatavého moku.
    EPM 11°, 4,5 % obj. alk.
  • EXTRA HOŘKÝ LEŽÁK 12°
    Světlý ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný. Uvařen ze za použití světlého plzeňského a karamelového sladu. Z chmelů jsou zde užity tyto typy: Sládek a Žatecký poloraný červeňák.
    EPM 12,1°, 4,9 % obj. alk.
  • POLOTMAVÝ SPECIÁL 13° MAUR
    Pivo Maur spadá do kategorie speciálních piv. Jeho polotmavá barva je způsobena přidáním karamelového sladu. Karamelový slad nejenže barví pivo do polotmava, ale dává tomuto speciálu specifickou chuť. K výrobě tohoto druhu piva je taktéž použit slad z Hané a během chmelovaru se 4x dávkuje žatecký chmel, na jehož dávce jsme skutečně nešetřili. Maur je rovněž nefiltrované a nepasterizované pivo.
    EPM 13°, 5,2 % obj. alk.