Pivovar Ostravar patří mezi největší české pivovary. První zmínky o tomto pivovaru se datují Již od roku 1897 jako Český akciový pivovar v Moravské Ostravě. První várka piva se zde uvařila v roce 1898. Dodnes se zde pivo vaří tradiční technologií spodního kvašení v otevřených kádích spilky. Pivo poté dozrává v chladu a temnu ležáckých sklepů po dobu mnoha týdnů. Díky pomalému dozrávání a dokvašení získává Ostravar plnou pivní chuť, pitelnost a říz.

Dnes se v pivovaru stabilně vaří osvědčené druhy piva – ostravská dvanáctka, Mustang nebo Ostravar Original. Oblíbené jsou také speciály, jako třeba Černá Barbora, která získala ocenění za nejlepší tmavý speciál roku 2018, nebo také Speciály ze spilky – limitované série zajímavých piv.

Více zde: www.ostravar.cz

Odkud pochází?

Pivovar najdete na ulici Hornopolní kousek od centra Ostravy.

Jaká piva můžete ochutnat?

  • MUSTANG 11 °
    Pivní speciál, světlý ležák, spodně kvašený. Na první pohled zaujme výraznou, temnější zlatavou barvou a plnou chutí. Intenzivní vůně divokého Kazbeku se mísí s vůní tří vybraných sladů. Chuťovému zážitku dominuje právě drsnější charakter Kazbeku, který je umocněný unikátní kombinací českého, bavorského a karamelového sladu. – Ostravar Mustang. Chuť jak bič!
    EPM 11
    4,9 % alk.
  • OSTRAVAR DVANÁCTKA 12
    Tradiční plný, světlý a hořký ležák ze spilky. Dvanáctku připravujeme tradičním způsobem již 122 let. Nová generace sládků však při její výrobě používá nové odrůdy chmele, jež jí dávají typickou hořkost a vůni. Přidáním chmele a sladů na varně a jemnějším prokvašením na spilce a ležáckém sklepě získá ještě krásnější vůni, plnější sladovou chuť a větší hořkost. Pivo má navíc příjemné hořké doznívání.
    EPM 12
    5,1 % alk.
  • ČERNÁ BARBORA
    Černé zlato se 4 druhy sladů a unikátní plnou chutí, ve které vítězí hořkost nad sladkostí. Dozrává za studena v ležáckých tancích, aby získala svou příjemně sladovou, karamelově-kávovou chuť a barvu temnější než černou. Jméno získala po patronce a ochránkyni dvanácti generací ostravských havířů
    EPM 12,
    5,1 % alk.
  • GRIFEL 13
    Silný a plný čtrnáctistupňový speciál, ležák vařený v limitovaných várkách, ale tradičním způsobem v otevřených kádích spilky. Patří mezi chuťově výrazný ležák staví svou výjimečnost krom síly také na kombinaci tří chmelů – hořkého a dvou výrazně aromatických. Je ideální volbou pro chladnější období, zahřeje a potěší. Tento speciál dostal jméno po slavném hřebci ze šedesátých let patřící dodnes mezi nejúspěšnější české závodní koně vůbec.
    EPM 13
    6,6 % alk.