NENÍ NAD TRUBAČE

Tradici vaření piva ve Štramberku obnovil Městský pivovar po 150 letech, a to na místě, kde se pivo vařívalo a šenkovalo už před staletími. Pivní znalec Stan Sesser , dopisovatel amerického periodika „Wall Street Journal“, ohodnotil místní tmavé pivo na své výzkumné pivní stezce jako „nejlepší tmavé pivo roku 2006 v celé střední Evropě“. Dnes se zde vaří kvasnicový 11° ležák Trubač – třísladové pivo lehce karamelové barvy a 14° speciál Ušák, s příchutí štramberských uší.

Vyzkoušet zde můžete také některé ze speciálních piv s višňovou nebo švestkovou příchutí. Místní domácí kuchyně je proslavená specialitami připravovanými nejen na pivě. Horké škvarky jsou samozřejmostí a pouhým počátkem gurmánského zážitku.

Odkud pochází?

Pivovar najdete ve Štramberku

Jaká piva můžete ochutnat?

  • ŠTRAMBERSKÝ TRUBAČ 11°
    Světlý ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný.
    EPM 11°, 4,6% obj. alk.
  • ŠTRAMBERSKÝ UŠÁK 14°
    Polotmavé silné speciální pivo spodně kvašené nefiltrované nepasterizované.
    EPM 14°, 5,6% obj. alk.
  • ŠTRAMBERSKÝ TRUBAČ 12° – APA AMERIKANO
    Světlý pivní speciál, typu APA. Světlé plné pivo svrchně kvašené nefiltrované nepasterizované
    EPM 12°,.