PIVNÍ SPECIÁLY V RESTAURACI OVEČKA

Karvinský pivovar pokračuje v tradici vaření piva v Karviné. Naše pivo značky Larische se zde vaří od roku 2013, kdy byl v restauraci Ovečka vybudován minipivovar. Ve stále nabídce najdete Larische 11°, 12° a polotmavou 13°. Pro zpestření chuti sládek chystá různá sezónní piva. Pivo Larische je vyráběno řemeslnou cestou bez filtrace a pasterizace. Pivo si díky tomu uchovává vlastnosti čerstvého piva točeného přímo z pivního sklepa. Na vaření piva nepoužívají cukr, sirupy ani chmelový extrakt. Pivo vyrábí pouze z pitné vody, sladu, chmelu a pivovarských kvasinek a vaří jej dekokčním rmutovacím způsobem, který dává plnější chlebnatá piva. Vyrábíme zatím jen spodně kvašená piva. Při tomto způsobu pivo kvasí při teplotách do 12°C a kvasinky sedimentují ke dnu kvasné nádoby. Piva takto vyráběná mají méně „květnatější“ vůni.

Více zde: www.restauraceovecka.cz

Odkud pochází?

Larische najdete v Karvinském pivovaru, v restauraci Ovečka

Jaká piva můžete ochutnat?

  • LARISCHE 13°- POLOTMAVÝ LEŽÁK
    Polotmavé silné pivo spodně kvašené nefiltrované nepasterizované. Vařený ze sladu vídeňského typu, který pivu dává jeho granátově červenou barvu. Vídeňský slad je sladovaný o něco déle za vyšších teplot než světlé slady. V chuti se objevují oříšky, kde se doplňují s příjemnou hořkostí a kořeněným dozníváním. Obsahuje moravský, karamelový, vídeňský a barvící slad, žatecký chmel, pivovarské kvasnice.
    13°
  • LARISCHE IPA 15°
    Polotmavé speciální silné pivo svrchně kvašené nefiltrované nepasterizované typu India Pale Ale.
    15°
  • LARISCHE 12° PŠENICE
    Polotmavý ležák vařený ze sladu vídeňského typu. Vídeňský slad je sladovaný o něco déle za vyšších teplot než světlé slady. Granátově červenou barvu dodává slad barevný. V chuti se objevují oříšky, kde se doplňují s příjemnou hořkostí a kořeněným dozníváním.
    12°
  • LARISCHE 11° MEDOVÉ
    světlý ochucený medový ležák spodně kvašený nefiltrovaný nepasterizovaný
    11°