PIVOVAR MILOVANÝ NEJEN VODÁKY

Pivovar Kácov se nachází v malebném údolí řeky Sázavy, na jejímž břehu stojí již od roku 1457. S touto řekou je pivovar odnepaměti velmi úzce spjat. Zatímco v dřívějších dobách poháněla kola pivovarského mlýna, dnes k branám pivovaru přináší početné skupiny vodáků, pro něž se tento „vodácký“ pivovar stal již neodmyslitelnou zastávkou na jejich plavbě.

V kácovském pivovaru úzkostlivě lpí na tradici, a proto je místní výroba piva názornou ukázkou klasické české technologie a pečlivě se dbá i na výběr surovin. PIVO HUBERTUS tak je vyráběno ze sladů z nedaleké humnové sladovny, z chmele výhradně českých odrůd a samozřejmostí je voda z vlastních studní. Velkou zajímavostí a návštěvnickou raritou je pak umístění ležáckých tanků v původních historických sklepích, kde pivo chutná vždy nejlépe, a aby se tato jedinečná chuť nepoškodila, odmítají místní pivovarníci pivo pasterovat. Aby však byla u kácovského piva Hubertus dosažena potřebná trvanlivost, je zde místo pasterizace umístěn unikátní mikrofiltr, což je moderní přístroj s membránovou technologií, kterým lze pivo citlivě ošetřit tak, aby nestrádaly chuťové ani zdraví prospěšné látky.

Odkud pochází?

Pivovar se nachází nedaleko Kutné Hory

Jaká piva můžete ochutnat?

  • SVĚTLÝ LEŽÁK MÉDIUM 11°
    V případě „jedenáctky“ se spojuje osvěžující pocit výčepního piva a plnost s chlebnatostí typická pro ležáky. Pro Hubertus Medium jsou dále typické dobrá pěnivost, příjemná hořkost a osvěžující říz.
    EPM 11°, 4,4 % obj. alk.
  • SVĚTLÝ LEŽÁK PRÉMIUM 12°
    Je vlajkovou lodí pivovaru Hubertus. Vyznačuje se příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí a vynikající pěnivostí. Nižší prokvašení zajišťuje hlavně plnost a chlebnatost piva. Všechny kvality ležáku Hubertus Prémium oceníte hlavně v jeho čerstvé nefiltrované podobě.
    EPM 12°, 4,7 % obj. alk.