SKOČ SI NA ŽABÁKA!

SKŘEČOŇSKÝ ŽABÁK je rodinný minipivovar, který byl založen v roce 2011 a postupně se rozrůstá. Začínali jsme jako „homebrewing“, tzv. domácí vařiči piva a nabízeli jsme jen dva druhy piva. Hrnce nám však začaly být malé, a tak jsme se rozhodli postavit minipivovar. Ačkoliv začátky byly náročné, nakonec se nám za pomoci sousedů a kamarádů podařilo minipivovar v roce 2011 zkolaudovat a mohli jsme začít vařit. Stále nás to baví, vaříme hodně a vaříme rádi, dávno „nejsme žádní žabaři!“ Nyní nabízíme více jak tucet různých druhů piv. Všechna piva jsou nepasterizovaná a nefiltrovaná. Vařená klasickou dvourmutovou technologií z poctivých surovin (žeteckého chmele, moravského sladu, kvasnic a vody).

Více zde: www.skreconskyzabak.cz

Odkud pochází?

Žabáka najdete v Bohumíně.

Jaká piva můžete ochutnat?

  • SKŘEČOŇSKÝ ŽABÁK 15° MEDOVÝ
    Medové nepasterizované, spodně kvašené pivo. Příležitostní silný pivní speciál.
    Složení: voda, moravský a karamelový slad, žatecký chmel, včelí med z Jeseníků.
    EPM 15°, 6,2 % obj. alk.
  • SKŘEČOŇSKÝ ŽABÁK 16° IPA
    Příležitostní silné svrchně kvašené silné pivo, typu Indian Pale Ale, které se vyrábělo pro anglická královská koloniální vojska v INDII. Začalo se vařit kolem roku 1860 v Anglii. Žabák IPA je vařen ze 3 druhů sladu a z 6 druhů chmele.
    EPM 16°, 6,8 % obj. alk.
  • SKŘEČOŇSKÝ ŽABÁK 11° SVĚTLÝ
    Světlé nepasterizované, spodně kvašené pivo. Složení: voda, moravský slad, žatecký chmel.
    EPM 11°, 4,6 % obj. alk.
  • SKŘEČOŇSKÝ ŽABÁK 13° POLOTMAVÝ
    Polotmavé nepasterizované, spodně kvašené pivo. Složení: voda, moravský a karamelový slad, žatecký chmel.
    EPM 13°, 5,2 % obj. alk.