POPULÁRNÍ PIVO Z BESKYD

Na jaře roku 2013 zahájil výrobu ostravický Beskydský pivovárek. Ostravické beskydské pivo je stoprocentně přírodní, tedy vyráběno z čistých přírodních surovin. Splňuje kritéria tzv. „Reinheitsgebotu“, německého zákona nejvyšší čistoty piva z roku 1516, podle něhož jsou jediné povolené ingredience k výrobě piva slad, chmel, voda a kvasnice.

Používáme věhlasný hanácký slad a ještě věhlasnější chmel z Žatce. To je to, co dělá české pivo českým pivem. A může být pro české pivo vhodnější voda, než je ta z beskydských horských bystřin?

Jako zlatá klasika figuruje v naší nabídce plnotučný a výživný Beskydský ležák. Chmelem při jeho výrobě nešetříme. Rozmazlenec odkojený běžně dostupnými pivními deriváty může namítat, že Beskydský ležák je přece jen nadlimitně hořký. Ležák je však jen tak hořký a chuťově drsný, jako je život v beskydských horách.

Více zde: www.beskydskypivovarek.cz

Odkud pochází?

Beskydský pivovárek má svůj domov na Ostravici

Jaká piva můžete ochutnat?

  • VIŠŇOVÝ LEŽÁK 12°
    Světlý ochucený višňový ležák, nefiltrovaný, nepasterizovaný. Sladkotrpká chuť tohoto ležáku s výrazným podílem višňové složky je další specialitou našeho pivovaru. Jeho chuť ocení především vyznavači ovocných piv se svěží chutí. Obsahuje plzeňský, vídeňský, mnichovský a karamelový slad a chmely Premiant a ŽPČ.
    12°, 5,1 % alk. obj.,
  • BESKYDSKÉ HOŘKÉ 14°
    Svrchně kvašený speciál typu IPA, nefiltrovaný, nepasterizovaný. Nezapomenutelná lahodně hořká chuť i vůně tohoto svrchně kvašeného pivního speciálu vychází z vyššího obsahu alkoholu a vydatného několikafázového chmelení. Obsahuje plzeňský, vídeňský, mnichovský a karamelový slad a chmely Amarillo a Citra.
    14°, 6,5 % alk. obj.,
  • ABEL TASMAN IPA 14°
    Svrchně kvašený speciál typu IPA, nefiltrovaný, nepasterizovaný. Když holandský námořník Abel Tasman objevil roku 1642 Tasmánii, určitě netušil, že se z Tasmánie jednou stane významná chmelařská oblast. A právě tasmánský chmel dodává tomuto pivnímu speciálu vyjímečně hořkou chuť a vůni. Obsahuje plzeňský, vídeňský, mnichovský a karamelový slad a chmely bravo, Cascale a Galaxy.
    14°, 6,2 % alk. obj.,
  • BESKYDSKÝ LEŽÁK 11°
    Světlý ležák spodně kvašený, nefiltrované nepasterizovaný. Pouze čistá voda z beskydských hor, ječný slad a české chmely jsou obsaženy v našem Beskydském ležáku.
    11°, 4,8 % alk. obj.,
  • ZBUJ 13°
    Polotmavý vídeňský speciál, nefiltrované nepasterizovaný. Má plně sladové aroma, je jemně nasládlé chuti s příjemným lehce kořeněným závěrem. Vyznačuje se jantarově měděnou barvou. Kromě měkké vody z beskydských hor, obsahuje české chmely Premiant a ŽPČ a k tomu plzeňský, vídeňský, mnichovská a karamelový slad.
    13°, 5,4, % alk. obj.,
  • BORŮVKOVÝ LEŽÁK 12°
    Světlý ochucený borůvkovou ležák, nefiltrovaný, nepasterizovaný Modrofialová barva a vůně tohoto ležáku a chuť borůvek sbíraných v beskydských lesích, správný říz a poměr ležáku k ovocné složce, dělají z tohoto piva to pravé osvěžení nejen pro letní dny.
    12°, 5,1 % alk. obj.,